sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hyvää alkanutta vuotta 2013!

Hyvää tätä vuotta kaikille! Omalta osaltani se ei ole kovin ruusuisissa merkeissä lähtenyt käyntiin, mutta toivottavasti muilla paremmin. Tapaninpäivän iltana noussutta lämpöä seurannut sairastelu on nyt vihdoin ohi ja huomenna arki ja töihin paluu koittaa. Sitkeän taudin lisäksi taloyhtiön isännöitsijä ilmoitti viikolla, että meidän ilmanvaihtokoneen kennostosta löytyi jäätymisvaurio, joka onneksi nyt on jo korjattu.

Mutta iloisempiin asioihin. Käsitöiden saralla on nyt ollut vähän hiljaisempaa. Kovasti uudet kankaat syyhyttävät yläkerrassa, mutta en kipeänä voinut edes harkita pölyisiä ompelupuuhia tuota kamerapussukkaa lukuunottamatta. Muutama pieni lapsi on taas putkahtanut tähän maailmaan ja tarkoitus on ollut ommella vauva-lahjaksi jotain pientä näille koulukavereiden muksuille. Toistaiseksi on jäänyt suunnitteluasteelle. Pintse sentään kävi tänään auttamassa saumurin säätöjä kohdalleen. Seuraavista ompeluksista tuleekin sitten entistä hienompia! Kiitokset vielä avusta! Lisäksi sohvannurkassa nököttää edelleen keskeneräinen neuletyö. Puikoilla valmistumassa on ihanat kirjoneulesukat itselle tällä DROPSin ohjeella.


Tulevia käsityöprojekteja odotellessa otin onkeeni facebookista löytämäni haasteen.
"Osallistun luovuuteen kannustavaan haasteeseen. Lupaan tehdä jotain omin käsin viidelle ensimmäiselle kommentoijalle. Kommentoijan tulee kopioida tämä omalle seinälleen ja lupautua tekemään samoin. Siis käsityö, lahja, taideteos tai jotain muuta mielenkiintoista, mutta itse tehtyä. Toimitus ystävälle vuoden 2013 aikana henkilökohtaisesti tai postilla. Lähdetkö mukaan?"
Nyt siis odottelen kommentteja ja jos niitä tulee niin sen jälkeen alkaa ideointi mitä heille väkästäisin!


Kun kerran käsitöitä ei ole tullut tehyä, niin mitä sitten? Olen kuluttanut tunti tolkulla aikaani toisen mukavan, nykyään vähän vähemmän aikaani saavan harrasteen, eli lukemisen parissa. Kävin hakemassa kotikotoa vanhoja Dragonlance-sarjan kirjoja, jotka on tullut teinivuosina luettua. Kahlasin tässä loppuviikon aikana ensimmäisen niistä läpi. Margaret Weis:in kirjoittama Hengen miekka. Edelleen se oli yhtä hyvä kuin viimeksikin! Seuraavana vuorossa saman sarjan seuraava osa, Soturiveljet. Tänä aamuna romaanin lukemiselta aikaa vei myös saksanopinnot. Pitkä joululoma kansalaisopiston kurssilta lähenee loppuaan, joten oli aika vähän kertailla. Lukemista tämäkin, mutta auf Deutsch!






Lukemisen lisäksi uusi vuosi toi tullessaan, tietenkin, myös painonpudotusprojektin. Itse koitin tähän ryhtyä jo syksyllä, mutta nyt miehen tueksi vähän enemmän tosissaan aion jatkaa. Syksyn vaivainen 2kg pudotus saa toivottavasti kolminkertaiset mittasuhteet tänä alkuvuonna. Tätä tavoitetta tukemaan ostin PlayStation3 Move starttipaketin, lisäohjaimen ja Move Fitness-pelin. Tänään tulikin käytyä kaksi kunto-ohjelmaa pelistä läpi ja hiki tuli! Tässä kirjoittaessa istun lattialla venyttelemässä nyt jo jumahtaneista takareisiä. Niille, jotka eivät kannata videopelien avulla kuntoilua voin vain sanoa, että ilman tuota peliä olisi jäänyt nämäkin kalorit kuluttamatta! Ei tuosta haittaakaan voi olla, kunhan keskittyy siihen mitä tekee, eikä tee liikkeitä vain pisteiden toivossa (nimimerkillä; pakko miettiä miten se askelkyykky menee niin ettei polvet pamahda lopullisesti). Sohvaperunoiden ensimmäinen askel terveempään elämään. Suosittelen!